mandag 14. januar 2013

Se her, pg-triken til Arne blir helt rå...

Hadde noen arbeidsoppdrag hjemme før eg stakk opp i bua til Arne. Han var kommet godt igang med planlegginga si, men så var det å få det ut i praksis. Rørbøyinga til Arne imponerte meg:-)

Vi har diskutert opphenget litt et par dager nå, tenkt på forskjellige løsninger, og studert endel youtube-videoer.  Og etter Arne fikk hode sitt nedpå hodeputa igår-kveld og fikk blundet litt til imorrest satt patenten som støpt i hodet hans. Opphenget blir under setet med påfølgende sertifisert stropp som styres gjennom ei veltebøyle, og videre rett på karabinene som går til riserne.

Må bare si; det og bøye rør er en kunst som ikke så veldig mange kan. Men han Arne kommer seg langt med bare ett bildekk til verktøy og meg som ei hjelpende hand i ny og ne. Utrulig ka han får til med enkle redskaper, samtidig som det er smart og lettvint måte og arbeide på. På bildet holder Arne på med siste finpuss på den venstre veltebøyla, det er ikke så enkelt å lage ei som er helt speilvendt med samme vinkler og bøyer.

Foreløbig ser den noenlunde sånn ut, kommer ei avstiving over hodet som fungerer som skikkelig veltebøyle også. Om man ser under setet(gokart-stol) kommer det ut et rektangulært-rør som blir hoved-opphenget, videre derfra skal det gå ei stropp opp til veltebøyla som riserne skal innpå. Reserven skal monteres på høyre side, pluss att det kommer ei lita verktøykasse under setet og ei lita "veske" bak setet som sekken til vingen skal ligge i.

Det ble no tid for Liv og prøve en tur også inni verkstedet. Men om ho vill sitte på og bli med opp i lufta er no ei anna sak:-)

Når uka er omme skal det ikke være mye igjen på triken, rør til bur har Arne allerede valset. Det blir et dobbelt-bur sånn att en ring går rett foran propellen og en ring går på baksia av propellen. Og mest sansynlig blir det et to-delt bur som han kan ta fra hverandre, ellers så får vi ikke ut triken av verkstedet når den e ferdigbygd:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar