søndag 8. januar 2012

Langtur, hjemme-Høsbjør tur/retur...

Snakket med Arne på formiddagen, de harde skulle på Bjørgeberget og prøve ny-starten. Sa eg ikke hadde trua og skulle på langtur med bikkjene, hadde planer om å gå til Høsbjør tur/retur fra heime.

Kobla på Pontus og Mikko for langtur, dem var i hundre da vi begynte å gå.
Hadde planer å gå alle snarveier oppover til Hugo Stenberg gård. Derfra gjennom ei turløpe som skulle gå helt til toppen av Høsbjør.
Kom inn på stien og det funka bra med bikkjene i skogen, Pontus foran og Mikko rett bak. Ser ut til att det funker bra, Mikko er ivrig å løpe etter Pontus.
Men vi kuka oss no så langt vekk i granskauen, endret kurs etter ei stund fra stien(som eg hadde mista) og rett opp gjennom skogen. Det ble en prøvelse med masse djupsnø og gjerder, måtte løfte bikkjene over gjerder 3 ganger før vi kom opp til jordet under hotellet. Tru vi traska i ca 45 min inne i skauen før vi så hotellet.

Tilslutt etter 2 timer og 10 min kunne vi slappe av på rampa. Ga bikkjene vann og mat, og vi kosa oss i sola, begge to løse der oppe. Kom opp et par med ei ni års gammel hannbikkje, det gikk bare fint, selv om den gamle knurra litt. Ser ut til at Pontus ungår bråk og trekker seg under far sine bein, Mikko hopper rundt som en anna fjott og aner ingen fare noen plass.

Vi koset oss rundt timen der oppe før vi snudde å gikk hjem. Så fra starten kor eg skulle gå for og treffe i turløypa som kommer inn på Hugo Stenberg gård. Her trasker vi nedover Høsbjør-kursbakke. Det er så digg å gå med bikkjene, dem er trofast og superkompiser.
Her er vi akkurat kommet hjem og skikkelig sliten alle tre, vi brukte 4,5 timer på turen idag. Det gikk ca. 2 sekunder etter Mikko kom inn, så lå han på sia, Gikk ikke lenge før Pontus og slengte seg ned på sia ved Mikko.

Arne kunne melde om en skliert på han og Erik fra ny-starten. Først løy han att dem hadde 2 timers hang i smørluft, eg gratulerte dem, men tilslutt gikk det fra 2 timer til 5 minutts skliert;) Grattis med ny-åpnet start, måtte det komme passe vind fra vest, nord-vest til uka...da blir det en gul M4 å se på himmelen;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar