fredag 9. desember 2011

MED LUFT UNDER VINGENE I HEDEMARK

Sjålet fra reklameavisa: Julehandel i Brumunddal

Tekst: Tuva Kleven
Foto: HA-arkiv og privat(bildene er byttet ut siden alt er kopiert fra avisa)
Hedemarken Luftsportsklubb har i mange år sørget for at spenningsjagende Hedemarkinger får oppleve følelsen av å fly.


Det var på 80-tallet eventyret begynte, og i dag har klubben rundt 50 medlemmer. Medlemmene dyrker hobbyen som er å fly, både med hangglider og paraglider. På høsten arranggeres det kurs og tandemflyging for de som ønsker å prøve seg på den litt uvanlige hobbyen. Det er en fordel å ikke ha høydeskrekk, men ingen hindring. Erik Bergseter har vært kursleder for klubben i over 10 år, og startet selv med sporten etter at han ble frelst av en prøvetur. Følelsen av å sveve noen sekunder kurerte høydeskrekken, og etter det har jeg vært frelst.


Gleden med sporten er mye, blant annet følelsen av å fly, naturen og samarbeidet med de store fuglene og det å mestre et element en ikke er skapt for, forteller Erik. Hedemarken Luftsportsklubb har base i Brumunddal. På hver side av Brumunddal ligger to lokale flysteder, Høsbjør og Bangsberg. Erik flyttet selv til Brumunddal for og bo mer lokalt i forhold til flystedene. Det har gjort det enklere med tanke på både tid og utgifter. Når sjansen byr seg reiser han gjerne til mer eksotiske strøk i tillegg.

Om vinteren er opptrekk med vinsj på Mjøsa svært populært, noe klubben prøver å få til så ofte som mulig. Klubben har også satt opp en lavo på Bangsberg hvor de samles, deler erfaringer og historie og flyr. Samholdet i klubben er godt, og det er alltids plass til fler.

Dette er en avisartikkel som kom i reklamen  med postmannen igår. Bildene jeg har lagt ut er fra noen dugnader i år og kurset i år. Det har vært litt att og frem på dugnadsia på slutten av året, men generelt sett har klubben vært flink i år. Tipper på at vår klubb er langt over gjennomsnittet  når det gjelder dugnadsånd, selv om vi ser det blir litt vanskeligere med årene.

Fra gammelt av(Hedemarken Hanggliderklubb) har klubben alltid hatt god dugnadsånd, pilotene har møtt opp jevnt og trutt både med saging, rydding, etc... Et prosjekt som kan nevnes i farten er Gåsebu-prosjektet, der har gammelgutta virkelig jobbet. Vi nye vi har faktisk vært flink og, bare se resultatet de siste to årene på våre tre lokale startet. Og for å ikke nevne Ring, der møtte mange gamle hg-piloter, ja gjestepiloter også. Så generelt skal vi være fornøyd selv om vi er tre gamle stapeisa(S-A, E og A) som skal tyne dere medpiloter til det ytterste betandig;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar