torsdag 23. februar 2012

Råeste tandemtur i Norge 2011???

Ifjor-sommer 12-juli plinga det ei jente som heta Lise og var på Vågå-besøk, ho ville fly tandem. Forklarte at eg var oppe på Juvass, inga problem sa ho. Etter et par timer kom Lise til Juvass og lite visste ho for en rå tandemtur det skulle bli.

Vi startet kl 18.00 på ettermiddagen.
Her har vi akkurat startet på Juvass-starten og ligger og klatrer oss opp 8-tall på Mytingsfjellet som ligger rett til venstre etter starten. Vi fikk bare 2050 moh mens skybas lå på 2200 moh.

Erik flyr sammen med oss ei stund, i bakgrunn ser du Bøverdalen.  Hvis du studerer bildet ser du såvidt att Lise hadde rosa sko på:-)
Her er vi etablert i høyde rundt 2000 moh ved Mytingsfjellet, endte med att vi glei videre i den høyda langs fjellkanten mot dalen der kor Storjuvbreen ligger.

Hvilket syn som åpner seg for passasjeren, det er ikke hverdagskost å få en sånn rå tandemtur. Storjuvbreen går videre rett inn til Galhøpiggen som akkurat ligger borte i skybas/tåka...

Videre glir vi mot Skjelhammaren og for en fantastisk utsikt mot Storgrovbreen. Passaskjeren er nå i hundre og helt vill over inntrykkene hun får, men klart en som aldri flyr og opplever sånn utsikt må det jo være helt råe inntrykk passaskjeren får i hodet.

Ser Erik har tatt kursen ned på storlandinga i Leirdalen, men eg spør Lise om ho vil vi ska "strekke" han lengre, ja svarer ho i begeistring.

Legger meg helt tett inntil veggen ved Storgrovhøe for og snike makshøyde før vi glir over Leirdalen mot Bøverkinnhalsen, som ligger rett ovenfor Bøvertun. På Bøvertun er det flott og lande med pg om vi skulle komme lavt der borte, terrenget hever seg ganske betraktelig etter å ha passert dalen.
Bildet tatt rett over Leirdalen der veien deler seg, denne veien under oss går opp til Leirvassbu.

Vi kommer oss over Bøverkinnhalsen såvidt og legger kursen i neste dal siden eg ser gode landinger. Riksvei 55 som går over til Turtagrø går gjennom her og det skal bli lett ang. henting.

Vi landet på et kjempestort jorde av gress i endel dalvind som var helt lamminær. Jordet lå på ca. 900 moh og svalt å fint. Plutselig dukker Fredrik opp, han kan fortelle att han datt av lasset sammen med Egil Fonn, Mikael Ulstrup og Frode Halse som hadde flydd et stykke innover Sognefjellet og landet på ca. 1430 moh.

Det ble en superflott dag selv om ikke distansen var allverden, tandemturen ble knappe 15 km. Men eg tror passaskjeren har hatt sin livs opplevelse når det gjelder flyving med paraglider.
Tracloggen:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar