lørdag 11. februar 2012

...................................MINNER................................... Bismo-Frya 105 km... (13-juli-11)

Bilder: Egil Fonn og Stein-Are

Etter jobben på Rikssenteret i sommer kunne eg ta meg noen distanseturer når Harald Nergaard overtok på senteret(Klones) som daglig leder. Det skulle bli deilig og fly distanse igjen, især fra Bismo som eg aldri har flydd distanse fra...
Vinge: Ozone Mantra R-09(Åpen og spinnvill)

Hvitbussen var full av hg/pg piloter som ville på tur fra Bismo, ja vi var rundt 17-18 piloter som startet herfra denne dagen og eg tror det kun var bare en eller to piloter som bøsta. Resten av gjenget fikk seg gode distanser, ja noen tok også personlige rekorder.

Her står vi og rigger, bl.a. Frode Halse i rød overdel. Det tok ei stund før det ble trøkk inn på starten, men eg syntes aldri det tok av liksom. Leif-Gunnar Brandal var en av de første som tok av og kom seg opp til skybas etter litt sliting nede ved brekk-kanten mellom rørgata og litt vestover. Etter det startet de fleste etter tur og orden, eg ble stående igjen sammen med 2-3 piloter og det ble sidevind, bakvind og alt "fansmakt"...

Kom meg ut til slutt og fant bobla ganske fort, det bar fort opp til skybas, ca. 2500moh. Ble litt hvit og la på tur etter de andre, hadde piloter som fløy indre rute og piloter som fløy ytre rute. Hadde en liten fordel nå og brukte de andre som "termikkfluer", litt skygge over Horrungen, der lå distanse-ekspertene, bl.a. Frode og Egil. Hadde noen som fløy ytre ruta som eg ikke var helt sikker på kem som fløy.

Men nok om det, dem var lavt både på indre og ytre rute, bestemte meg og dra midt i mellom på noen svake høydedrag mot Finndalen og det funket. Når vi kom inn til Finndalen hadde eg tatt igjen teten(Egil, Frode, etc...) og dratt fra dem som startet sammen med meg. Samlet meg i bobla med teten, men den var dårlig, vi ble spredt for så å søke videre.
Bildet: Over Finndalen mot Vågå.
Teten fant ei go-boble i begynnelsen av Finndalen og eg "kuka" meg aldeles vekk og ble lavt flyving før eg til slutt fant ei go-boble til skybas igjen. Men da var gjenget ei boble foran meg, litt spredt, fordel igjen. Så kor beste glidebane var og tok dem igjen over Jettaplatået, det var digg.

Bildet: Slutten av Finndalen, mot Vågå.
Nå var eg hele tia i tetgruppa resten av turen, vi var et godt gjeng som samlet oss i ei boble bak Vole-starten, glei så videre mot Vågårusti samlet...

Her ble gjenget godt skilt fra hverandre, Egil Fonn lå først i løypa med meg hakk i hel. Vi glei inn over Vågå-platået og Sel på vår venstre hand, det begynte å bli litt lavt. Men eg visste det skulle ligge ei boble innpå platået som har vært bænkers før og tok bare strake kursen dit. Egil fant ei svak boble og driftet litt tilbake liksom syntes eg, satset ikke på den nei. Kjørte på til eg var i posisjon kor eg skulle leite etter go-bobla mi, pang der var den:-)

Gikk radig opp til skybas igjen og vel så det, Egil så det og kom inn sammen med meg, vi tok skybas ilag, det var så digg...
Bildet: Egil knipser meg, Heidal i bakgrunn.
Så fløy vi inn bak Otta(Otta-Platået?) og glei til Torgeirkampen, kom inn veldig lavt. Her tok Egil meg i bobla, etter det nådde eg liksom han aldri helt mere. Hver gang vi kom i ei boble dro han sakte men sikkert fra meg og eg sleit nå med dehydrering og ryggsmerter i møkkasela mi. (men får straks ei splitter ny WW X-Alps GTO, gleder meg:-)
Bildet: Egil knipser meg over Harpefoss.
Konsentrasjon blir ikke hundre prosent når man ikke får alt til å stemme. Fra Harpefoss lå eg nok for langt vest(mot dalen) mens Egil bare spiste seg opp i bolene samtidig som eg ble irritert og ikke fikk til noe. Kom lavt inn ved Hotellet(veststarten på Frya) og bestemte meg for og lande. Ropte på Egil og spurte kor langt vi hadde flydd, hadde bare piper på øret og en gammel gps som tok tracloggen min. 98 km fikk eg til svar, fan og, må ha hundre og i tillegg lavt som helvete og rett på sør-siden av hotellet sleit eg meg opp til ca 7-800moh. Kom meg rundt til Frya-rampa og visste eg hadde greid hundre.

Det peip i varioen ved Frya-rampa, ei boble, men sliten og dehydrert ga eg fan. Glei ut og landet litt sør om flyplassen og fikk dagens nest lengste med pg(105km), bare slått av Egil som fikk 126 km og landa et lite stykke før tretten. Tove hadde vært i Brumunddal og var på tur oppover dalen, ho plukket opp piloter oppover til Caravellen var full.
Werner Johannessen fløy lengst med sin HG2, 142 km, han landet på Øyer.

Tracloggen min:2 kommentarer:

  1. Artig lesing :) Men du endte nok på 3. plass. Jeg fløy fra Espesetra til Moelv denne dagen, som er 108km ;)

    SvarSlett
  2. Såklart Eirik:-)...glemte dere fra Heidal...men første for meg fra Bismo og det var digg...nu e d ikke lenge igjen til det hyler i varioen og 10 mils-grensa blir sprengt igjen, ja langt som fan tipper eg;)

    SvarSlett