mandag 14. mars 2016

PPG-triketur Brumunddal - Nord-Mesna - Lillehammer - Brumunddal

Søndag viste soundingen nordlig vind over 800 moh med inversjon fra bakkenivå og et stykke oppover i høyda. Ble en herlig tur sammen med Geir Moberg.
Avtalen var opp til Sjusjøen fra Brumunddal med oppmøte kl. 11.00 hos meg. Vi viste det var endel nordlig vind i høyda, tanken var medvind hjem.

Etter litt mekking og rigging var vi klare til take off, og der pinadø var vi i lufta begge to. Vi hadde ikke radio som kommuniserte med hverandre, så nøye flyplan ble lagt før vi startet.

Vi begynte turen nordover og passerte Brumunddal båthavn i god driv, ikke noe motvind enda. Kom oppover og begynte å nærme oss Næroset, farten ble ganske mye lavere i høyda.
Vi lå begge på 90% reflex, dvs. at vi hadde en merke igjen for alt var på maksfart, farten var nedi 25 km/t en liten periode. Avtalen var og lande på Næra om vi kom lavere som 20 km/t, men vi seig no forbi Næra i god høyde.

Vi fløy videre og begynte og nærme oss Sør-Mesna og gikk litt lavere, hadde såvidt bikka 950 moh nå. Skjønte fort at det ikke var noe særlig vind under 700 moh da jeg så Moberg akselererte når han kom lavere for planlagt landing. Da var det bare og slippe seg lavere for og få opp bakkefarta og lande sammen på Nord-Mesna.

Vi hadde planlagt helt oppe på Sjusjøen, men siden det var så mye vind tenkte vi at det kanskje ble problemer og ta av der oppe, pussig at vi tenkte det samme i lufta før vi gikk ned på Nord-Mesna.

Her tråkker mr. Moberg litt tråkkespor oppe på Nord-Mesna til oss.
Litt over en times tid kaffe-slabberas og flyprat tok Moberg frem hjemmelaget tørka-kjøtt, skal si det smakte. Lufta var utrolig stabil selv om nordavinden lå og glei oppå inversjonen, ja vi så godt inversjonen når vi bikket 800 moh og høyere.

Vi ble fornøyd og bestemte oss for og dra videre, planlagt flyrute var vestover til Mjøsa og følge den ned til Gaupen før vi krysset over mot Botsenden.
Men vi tok av mot nord fra Nord-Mesna og holdt "klipa" inne til vi hadde passert godt over tusen meter på instrumentet. Slakket av og glei sakte med sikkert ned mot Lillehammer for og se om det var aktivitet nede på Vingnes-flyplass, det så dødt ut og vi begynte og gli sørover.

Vi la oss på omtrent mellom 470-500 moh nedover langs Mjøskanten, her var det ikke noe særlig vindrag. Lå på ca. 75% reflex nedover, var oppi 70 km/t, var artig nå når man så det flytta seg i forholdt til terrenget rundt oss.

Hadde bestemt meg og fly etter Moberg inn og lande hjemme hos meg, men det kameraet mitt hadde ikke fått det med på film. Synd da det hadde blitt en fin film-snutt når vi landet nesten i lag.

To glade gutter etter en råflott trike-tur i lag. Fly-planen vår funket begge veier, men ser fordelen med at vi har radio og kommunisere med til hverandre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar