onsdag 19. desember 2012

Ski-understell til triken på gang...

Nå er ski-understellet til trehjulingen kommet litt lengre enn på tenkeplan, Arne er både planlegger og konstruktør med meg som en liten hjelper, ja akkurat som Petter Smart og hjelperen hans:-)    
 
Fikk en tlf tidlig idag av han "gamlefar" att nu skulle vi ut å fly trehjuling. Men sa det var dårlig med starter rundt omkring som var brøytet, så vi måtte finne på noe lurt.

Etter en liten planlegging med Arne ka vi skulle bruke til understell i vinter ble vi enig om følgende, snowboard bak på begge sider og snowblades på styrehjulet. Men eg skal gi Vegard ros for påfunnet med snowbard, han har snakket og preket om det ei god stund nå, og vet att han også er på gang med montering av snowboard rundt hele triken sin.

Vi fant ut att et bredt flatjern(3x75mm) skulle ligge oppå skiene for att vi skulle kunne bruke orginalfestene som står nedstøpt i skiene. Fra flatjernet og opp sveiser vi den videre konstruksjonen som skal innpå hjulopphenget. Hjulene blir ikke brukt på snøen, da er det skiene som gjelder. Men det er bare en splint om man skal bytte fra hjul til ski eller omvendt.

Her sitter vi og tenker korsen vi skal få til svinginga siden fram-gafelen står i vinkel. Etter litt tenking fant vi ut att det måtte "fjære litt" under skia ettersom korsen underlag eg kjører på i flekkan. Det må jo tåle litt "humpeti-dumpeti" forhold også. Bak har vi hele prosedyren i orden, så det blir spennende og se korsen det funker i det praktiske når vi er ferdig...

Jeg kan også røpe att Arne er kommet langt i mekkinga på sin egen trike, har tatt bilder underveis og det kommer en blogg om ikke lenge om hanns egen trehjuling:-)

2 kommentarer:

  1. Av erfaring med ski på radiostyrte fly, så bør skiene være hengslet så de kan vippe litt. Sånn at bakenden av skiene treffer bakken først. Det beste er da at vippinga er fjærbelastet så de ikke henger og "slamrer" i lufta. Bare et tips..

    SvarSlett
  2. Takk for tips, vi har et sånn på styreskia. Bak er vi litt i tankeboksen enda, skia fjærer godt i seg selv også, men eg tror det ordner seg imorra:-)

    SvarSlett