lørdag 16. mai 2009

Kvikne, et drømmested på Ø å N-Ø

Etter en tragisk vindutvikling i helga bar det til verdens-ende for og fly. Fredags-morran(15/5) satsa eg alt på Tronfjell, vi kjørte ca 6.55 fra Brumunddal. Fra Elverum så vi vakre og svære lenticer mot øst, oppover Østerdalen var det blått. Kom opp på Tronfjell, der var det småjævler med vind, lenticene lå fra Rendalen og sørover. Pilte videre i full fart til Kvikne, bestemte meg for og kjøre om kapp med linsene, he,he...

Vi ankom Kvikne og kjørte opp til 715moh, men snøen stoppa oss. Vi bestemte oss for og gå opp til hovedstarten(960moh), ca 30min å gå fra der kor vi parkerte. Pust og pes, minnet om Nord Norge kor vi gikk mye for og få flydd før i tida. Etter ca 1 juni kan du kjøre helt opp, og det med en vanlig bil med 2-hjulstrekk, det er deilig det.Her er vi kommet opp til hovedstarten, ligger og studerer gps-en som eg er så flink med. Sjekk den kanten bak oss(1072moh), dit gikk vi. Vi gikk videre langs veien som går i et slags skar bakover, skrådde sørover og opp på kanten.

Her er vi rett over hovedstarten, du ser rett ned på Stai Bru(Kvikne) Fantastisk bred og god dal, fint og fly lokalt, og tru det er topper og legge på tur herfra. Det blåste konstant 10-12m/sek hele tia, ikke særlig lenticer å se men deformerte cummuluser med slipte kanter. Toppen, nordover langs hanget, ellers helt flatt innover. (1072moh)Sørover langs kanten på fjellet, her er det uante muligheter. Lokal flyvning for dem som vil med ei kjempeflate og topplande på.Her er toppen mot sør, ekte "reinsdyr-mose" og topplande på. Til dere som er kjent på Tronfjell er det samme underlaget og flatt.
For og komme hit fra sør kjører du riksvei 3 ca 4 mil nord for Tynset. Det går vei til hovedstarten(960moh) og videre innover. Kjøre du langt nok inn kommer du på ca. 1050moh og da går du langs den ryggen du så på første bildet, her kan du starte nesten hvor du vil. Er det N og N-Ø går du ca 200m langs en kongesti i flatt terreng. Er det Øst må du gå til fjellet runder litt, ca 800m langs sti i flatt terreng. Alle foto er tatt av Tove, ho e flink ho.
Link til flytedet med bildet. (på bildet ser du hovedstarten under, og hangkanten nordover)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar