tirsdag 26. mai 2009

Hang og Para-waiting på Høsbjør over til fisketur med storfangst som smakte...

Etter en fin sounding på søn kveld var eg klar for en distanse-tur fra Høsbjør, men den gang ei. Var på start kl. 10.10, var flere på tur(hg/pg). Lukta litt på lufta, syntes det var rart det sto så godt inn kl 10.00... Mye turister oppe, pakket ut, var optimistisk, tenkte på skikkelig langtur over til Østerdalen, osv... Fy fan det ble med tanken, ihuka sela klar for start ca 11.35, gjenget kom opp starks etter. Pang 11.45, skogen skinnflat, ja sånn var det hele tia til vi dro ned(17.15)
Her venter vi, og venter, Petter(hg), Tom(pg), Erik(hg), Øyvind(hg) og meg. Vi hadde sett og studert vind å vær ut av helvete. Alle lurte på koffer vinden var så konstant sterk, ingen indentikasjon på himmelen som sa det. Cummulusene forsvant, blått leeeeeenge, så kom det linser sent på ettermiddagen. Da bestemte vi oss for fisketur på Mjøsa med Erik som profesjonell fiskeskipper.(ekte mjøs-konge)
Nu er vi på tur ut i det store intet, Øyvind konsentrer seg om flyginga som vi ikke gjorde idag. Han lurte fælt på hvorfor vi ikke fløy, svarte han at eg flyr pg så eg synes det var for sterkt. Skipperen ser ut mot "havet" mens Tom og Øyvind lukter på noen flasker øl. Kaptein sitt barskap, e vel tomt snart??? Men kor i farsken ble fisken av, vi hadde da hundrevis av fiske-snører etter oss. Kansje alt var i propellen, eller over roret??? Hvertfall tok Erik inn alle fiske-stengene med div kroker når vi nærmet oss havna i 23 tia. Lure på kor fisken tok veien, kansje "stormåsen" var kjapp og henta den i uante øyeblikk... Her er vi alle kommet i havn, ingen druknet, og alle i godt humør selv om fiskelykka sviktet. Lurer på om kaptein hadde tatt seg haill før vi dro på sjøen?
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar