fredag 5. august 2011

SKITT FISKE

Etter og ha kjørt Uttern til broderen på tirsdagen ville vi ut å feske ekte stortorsk. Vi fikk låne onkel Odd,s 15 fot store Silver-viking med ferdigrigget juksasnelle på. Det var torsdag formiddag vi la ivei, hele B-gjenget.
Her er vi på tur til "Skailen" heile gjenget for å fiske sei som står på ei grunne, torsken står under seien litt dypere.Etter å ha fått litt småsei beveget vi oss litt nedefor grunna og slapp sluken helt i bunn på rundt 60 favner(ca. 100-110 meter) da fikk vi "bitt" på 4 stor-torsker(mellom 6-12kg) på rappen. Steiki vi va vill, ja eg var like vill som unga, "kansje mere".

Tove å Casper,n i baugpiggen på båten. Vi hadde med mat, kaffe og drikke til alle sammen. Ca 4 timer varte turen og "Skailen" er en grunne som ligger i Ullsfjorden. Ullsfjorden ligger rett ved studøra til fatter,n og den 1 km lange bygda heter Båtnes.(som selvfølgelig ligger i N-L) Her knipset Tove bilde av Dalton-gjenget, vi var i hundreogtjue i hele 4 timer. Vi brukte mest juksar-snella som vises på bildet. Martin fikk oppi 4 stk sei samtidig, Marius fikk oppi 3 stk samtidig. Casper fikk to små seier totalt, han var overlykkelig. Her er det lokale fiskebruket til fatter,n og onkel Odd.

Fra venstre: Meg, Marius, pappa Martin, onkel Odd og Casper. Pappa og meg ble sittende å skjære filet av all fisken, og det var ikke lite vi fikk. Totalt ble det: 6 stor-torsker, 2 vanlige torsker(rundt 2 kg pluss), 35 små-seier, her heiv mesteparten og kom på land med 15 sei., og så fikk Martin ei hyse på havfiskestang. Marius fikk en stor-torsk på havfiske-stang.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar