onsdag 4. mai 2011

Riksanlegget såvidt på oppstart...

Igårkveld(tir) dro meg og Stig-Rune fra Brumunddal opp til Dovre for og hente ut den blåe minibussen etter vinterens mekking og EU-godkjenning, han skulle være annensjåfør siden eg ikke kunne kjøre to biler fra Dovre til Vågå. Vi annkom Dovre i god tro om og hente ut minibussen, men der ble vi lurt. Kjørte slukøret til Vågåmo og handlet litt, plutselig får eg tlf fra reperatøren på bussen att dem ville lade han helt opp og hadde parkert den inn igjen for lading over natta.

Men ble med reperatøren tidlig på morran(6.50) idag(ons) til Dovre for og hente den. Blåbussen hadde godt gjennom EU-kontrollen og var traust og god å kjøre, deilig, trallet tilbake til Rikssenteret for og vekke hantlangeren(Stig-Rune) min:-)Etter kaffekoppen var slurpet i oss på et Nord-Norsk vis begynte eg å rydde litt omkring på kontoret. Så gikk vi over til garagen å begynte å pjuske med redningsbåten. Vi heiv han i hengeren til senteret og kjørte til Statoil å begynte å peise luft i den.

OBS: Redningsbåten står på skrå inni hengeren for att vi skulle få plass til den, så når lufta begynte å sive inn ble det trangt. Vi måtte pinadø ta den ut på bakken for og fylle den, men ikke snakk om vi fikk den inn igjen. Den var jo blitt dobbelt så stor som før, å vi hadde "trompa" den inn i hengeren med makt. Ja, ja, da jobba vi som han pompel og pilt før vi fikk den på taket av hengeren, godt at det ikke kom på film da:-)

Parkerte båten nede ved elva og dro opp for og gå løs på påhengeren. Etter litt mekking å service fikk vi igang den og alt funket som det skulle. Til slutt tok vi inn blåbussen, støvsugde og renset den helt totalt innvendig, skal si den trengte det. Lukter grønnsåpe og ikke svette piloter nå, men litt pussig, vi fant 6 måneds gamle matrester(brød, mynter, etc...)

Vaskehjelp har vasket ned hele senteret, så nå er det helt klart for og ta imot gjestere her oppe:-)... Dem gjorde uten tvil en veldig god jobb:-), hele to dager brukte dem. Bjørnar Trondsen er innom her før han skal ned til Liagardan på NC(pg) i helga. Han sa at Rikssenteret er en drøm, en stor hytte på fjellet med unike muligheter ang flyving. Han gleder seg og komme tilbake og håper PG-NORGE oppdager storhytta vår:-)

Veien til Vole:
Arne Hillestad kom også idag og dro nesten rett i møte med kommunen ang veien til Vole/Salknappen/Blåhø. Er nok en stor opperasjon(stor naturskade) å få veien oppgradert og kjøredyktig igjen, den blir ikke ferdig før juli... Men en nødreperasjon blir gjort i nærmeste fremtid så veien blir kjørbar for oss:-)Åpning er på fredagen(6-mai) i helga og vi flyr fra Heidal og Juvass etter som vinden puster. Hjertelig velkommen alle sammen som vil fly, tulle og koze seg. Vi er en felles stor flykåte piloter som vil leke oss i Vågås mektige lekegrind:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar