tirsdag 24. mai 2011

Landstrømmen på Rikssenteret tar form.

Her kommer en liten beskrivelse til campingfolket som vi øsker velkommen til Rikssenteret i sommer. Det som er nytt att alle som kommer og vil ha strøm får en egen boks, og der er det ei 16 amp sikring på hvert utak som er på strømstolpene. Hver stolpe har 4 stk 16-amp utak, det er ganske mye så det skal ikke stå på for lite strøm og sikringstull nå.

Det blir 4 strømstolper fordelt over pakeringsplassen på nord-vest siden av senteret. Det er også satt av en strømstolpe i enden av parkeringa til de som f.eks vil leie fast plass. Det som er fordelen med fast plass er att du har plass til campingvogn/bobil, fortelt og ei fast parkering. Foreløbig skal det leies ut 4 faste plasser og her gjelder første mann til mølla. Kan opplyse att en plass alerede er leid ut.
16-mai om ettermiddagen ankom en gravemaskin med fører og begynte å grave grøfta til strømkabelen som skal forsyne våre campinggjester i fremtiden med ordentlig strøm.


18-mai fortsettet vi videre og eg var kabelmann(grøftemann) for graveren, Stig-Rune gjorde hyllene ferdig i garasjen som vi hadde begynt på.


Her er et overblikksbilde, dere ser kor strømstolpene blir å stå. Nu må dokke pinadø passe på når dokker parkerer, vil ikke se en eneste støtfanger i stolpene våre som vi skal sette opp.


Her legger vi beskyttelse over kabelen som er påbudt der det blir biltrafikk over(parkerings-plassen). Skal si han kunne behandle skuffa på maskin, vi strødde først finsand under kabelen, så et lag finsand over kabelen før beskyttelsen over kabelen.


Her har vi laget ferdig kassene til fundamenteringen for strømstolpene. Og eg prøver så godt eg kan å få det helt rett og perfekt.


Vi måtte innvistere i ny trillebård, eller hadde vi nok ikke fått blandet betong til fundamentene.


Aller første blanding av B-20(mørtel) helles på plass, vi var spent åssen det skulle bli.


Selvfølgelig må vi spyle rent etter oss. Er nå glad det verste/tyngste jobben som eg har på plan er unnagjort. Nå skal eg bare bore ned ekspansjonsbolter i fundamenteringa og vatre opp strømstolpene.
Så skal huselektrikkeren få kose seg og koble opp og han mener mye skal være ferdig den første helga i juni, så da får vi vel stole på han:-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar