tirsdag 7. juli 2015

Restaurering av "Hagebuen", dag 2...

No går det fremmover, hele gjenget i sving.

Blei en lang dag idag,"Gamlefar" kom hit 8.30 imorrest. Liten kaffetår før vi dro ut for og leite etter nye vindu til båten, det skulle vise seg og bli litt av en oppgave. Vi kjørte nesten hele Hedemarken rundt før vi endte i "Lilyhammer" og fant rett utgave av tykkelse på lexan-glass...
Tove og Marius heiv seg til med å olje litt, og tok inngangspartiet pluss litt inni båten, mens eg og Martin "fauk" over og lagde nye skott i forpiggen.

Marius i reparasjon av bunnrista i sittebrønnen, den måtte limes før den fikk noen dråper olje. Den holder nok noen år til skal du se ;-)

 Siste strøk før kvelden kom :-)

De nye skottan i forpiggen tar form, de gamle var oppråtten og sund og her gjaldt det og ha tunga rett i munnen.

Det nye skottet til høyre, forandret litt "hullene" inn til hyllene. De gamle fra 1982(til venstre) falt ikke i smak. Forandring fryder sier dem, men ser det praktiske og med å forandre til større åpning også.

 Ho mor sjøl som er male-ekspert her i huset:-)

Mikko måtte også ha litt kjærlighet, Martin hjalp til mellom slagan.

Gleder meg til vi får vinduene på plass, men neppe imorra med all nebøren som er meldt. Han "gamlefar-Arne" har holdt til oppe i bue si med dem, eg har fått beskjed om og holde meg vekke på presisjonsarbeidet med tilpassing av hull for bolter, etc...

2 kommentarer:

  1. Bli spennende å teste ho i sjøen, ja man kan vel ikke si sjøen på Mjøsa...men uansett, bli artig å teste ho☺☺☺

    SvarSlett