søndag 18. september 2011

Spaniaturen med T&R i høst(2011)

Da har jeg vært på Spaniatur for første gang med T&R, og det kan virkelig anbefales. For det første vil eg skryte av opplegget til Tonny-gutten. Han plukker oss opp alle sammen på flyplassen i Malaga og samler flokken selv om vi ankommer til litt forskjellige tider.

Deretter går ferden videre til La Herredura(ca. 45 min) for felles valgfri lunsj og drikke. Tonny betaler siden alt mat å drikke til de faste måltider er inkludert i turen. Etter litt bli kjent prat kjører vi til Loma del Gato for en kvelds-skliert.

Sjefen sjøl Tonny Karlsen som koser i sola og slapper av et øyeblikk mens han kan... Fordelen med en sånn tur att trinn 2 og trinn 3 er prioritert og får full opplæring av tre instruktører som guider alle til enhver tid å fly litt forsiktig termikk. Ja det er virkelig en paragliderskole for elever/piloter som vil lære mere om termikkens verden.


70-mteres starten i La herredura, ja her fikk jeg meg en 58 sekunds sklitur ned til stranda. Vinden kom for mye fra venstre til att vi fikk hang. Men lunsjen som vi spiste på det lokale spiseriet var fantastisk. Eirik Johansen var en av instruktørene til T&R, en meget behagelig å snill fyr med gode lederegenskaper. Instruktørene kjenner flystedene og dens utvikling utover dagen og har alltid full kontroll over deg om du er fersk. Frode Medhus er også en av istruktøren på turen. Han har masse erfaring og gode lederegenskaper og er alltid positiv:-) Logistikken og hvilket flysted som blir valgt har disse gutta innplantet i hjernebarken sin. Og med sitt brede kontakt-nettverk rundt om i verden kan vel T&R skryte av å være en av de største på sitt arrangsjement rundt omkring i verden.Felles middag hver kveld med vin, vann, øl eller brus til, alt er valgfritt i denne turen som heter alt inkludert. Dette satte virkelig perspektiv på turen, sosialt og i tillegg bli kjent med nye piloter.


Maten var helt utsøkt, bildet er fra der kor vi bodde når vi var på kysten(hos Antonio). Når vi bodde i Alfacar spiste vi frokost og middag ute på resturant hver dag, valgfri middag å drikke. Lunsj hadde vi med oss hver dag på fjellet...


Vebjørn og Tonny slapper av etter midagen.


Fordelen med disse reisen er att du slipper å "lete" etter en ny start om det er bakvind dit du egentlig skulle, da er det bare en tlf til en av de lokale som T&R kjenner rundt om på de forskjellige startstedene sine.
Skal du lære mye vil eg absalutt anbefale en sånn tur, her blir du tatt vare på hele tia. Det er alltid en som tar vare på deg av instruktørene og forklarer va du f.eks kan bli bedre på under start, flyving og landing. Lengre ned på siden finner du noen av de forskjellige startene eg hadde.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar