tirsdag 27. september 2011

Lunefulle Høsbjør...

Idag var en "merkelig" dag på Høsbjør, startet rundt 12.45 på første tur idag og trudde det skulle bli en lett match å komme seg opp, MEN NEI... Fløy ei stund i den berømte gropa mi før eg tok sjansen å dra mot hotellet, det ble dagens tabbe. Kom lavt å slukøret tilbake under rampa og bestemte meg for å søke utover mot "hoppbakken", men endte tilslutt ned på hovedlandinga.
Arne rigger seg klar til første tur idag, han fløy godt halvtimen men det var før nordavinden slo til. Fikk litt småpanikk og ville opp i full fart, hadde avtale med Trond att han skulle innom landing før han dro opp.
Arne landet, Trond kom og vi dro opp igjen. Betydelig bedre trøkk inn nå, MEN mye mere høyre. Og det er det som er skummelt på denne starten, når pølsa står konstant rett bak og fra høyre SKAL ikke piloter starte her uten att Erik, Arne eller Stein-Are har fått testa lufta utenfor først.Det fikk vi en meget god erfaring på idag, jeg dro opp vingen flere ganger og syntes den dreide nitti grader med en gang. Ventet til pølsa sto så rett inn som det overhodet var mulig og fauk ut, pang i rotor med en gang. Vingen "ormet" seg, datt bakover i full fart, ville skyte i alle retninger med noen innklapp i tillegg. Ropte til gutta dem ikke skulle starte og prøvde å komme meg over til slalomløypa, men det sto stille i lufta og humpa som fan. Prøvde å prøvde men endte opp med en avgjørelse å lande i kursbakken, lufta var heller ikke så ren her heller.
Dagens lærdom: La en erfaren pilot fly ut fra Høsbjør først når vinden kjem fra høyre med godt trøkk inn.


Trond Arnesen har starten på film:
PS: Øyvind fløy på Brandbukampen idag, og han fikk samme rotor der, nordavinden slo plutselig til og startretningen der er Sør-Vest, det samme som Høsbjør.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar