torsdag 24. november 2011

Lavoen på Bangsberg er ferdig, del 1...


Del 2 kommer iløpet av neste uke, men vil ikke røpe helt ka det e. Det er hverfall noe som har med lavoen og gjøre...

Endelig er vinterhotellet på Bangsberg ferdig, ja med skikkelig gulv som gjør alt rensligere og triveligere for oss alle i klubben, hjertelig velkommen alle sammen, ja gjestepiloter og:-)Her ser dere kor vi plasserte lavoen iår, så alle som flyr hg har samme riggeplass å frihet som førr i gamle dager:-) Lavoen er plassert helt til venstre for hg-riggeplassen.


Her er på mandagen når vi begynte, for og få gulvet så lavt som mulig måtte vi grave ned de to øverste dragerne, men alt gikk seg til etterhvert. Trond med en arm var til og med å skrudde som fan.


Her har vi lagt duk under gulvet som forhindrer trekk og samtidig att evt smeltevann/regn skal sile gjennom duken. Vi nådde å skru 1/3 del av gulvet før vi tok kveld, ja det gikk mye bedre enn vi hadde tenkt oss ang. og få gravd ned de dragerne som vi måtte.
Bildet: Arne å Casper på lavo-gulvet idag(torsdag), ja pinadø var det en gul prikk på himmelen, å ikke tåke som har stengt oss inne i ca 3 uker...

Tirsdag skrudde eg å Arne ferdig gulvet helt, Erik kom opp etterhvert med lunsj til oss. Han hadde handla pølser så det ble bålkos å greier, har ikke bilder fra tirsdagen siden eg glemte kamera hjemme.


Stein fra Trysil kom og hjelpte oss idag, så da var vi tre og sjansene for å bli ferdige fikk mye bedre odds nå. Stein hadde med pølser, lompe, sennep, ketchup og løk, ja var rene storkjøkkenet på perla idag:-)
Trysilgutten var en ekspert å sette opp lavo, det kunne han til fingerspissene, så pent å flott har ikke jeg fått den noen gang på alle de årene eg selv har satt den opp.

Det som var artig att eg alltid ha trudd eg ha hatt en 10-kantet lavo, men den er bare 5-kantet slo Stein fast. Eg å Arne sto ei stund inne den å holdt stanga og diskuterte att den var 4-kantet, 6-kantet, 7-kantet, ja vi ble hvertfall ikke enig. Trysilgutten gikk tre ganger rundt lavoen og telte til femten, så delte vi på antall runder(3 runder) og fant ut att den måtte da være 5-kantet.


 Her knipsa Stein oss i sola kor vi satt på trappa å naut stillheten.
Siste test var om ovnen funket og det gikk som pikken i ho Grete. Vi har også lagt ei kobberplate under i tilfelle det ramle gnist ut når vi åpner døra. Vi vil da ikke ha ny-gulvet ødelagt, og nå det blir lettvint å holde det rent og ryddig.
Vi rydddet alt skrot, material og dritt vekk idag, ingenting ligg i åsynet lengre. Vi har også en hemmelig plan for dassen utover, den ble flittig brukt av han "gamlefar" denne uka:-)

Tusen takk til alle som har vært å bært opp material fra Øst-Bang, ja både tidligere i høst, og siste gjeng som var og bærte siste rest. Nu skal vi koze oss, foreslår sterkt oppmøte på "ny-perla" på lørdagen formiddag uansett vær, har tenkt å ta en heil skokk fra familien dit på lør:-) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar