lørdag 26. februar 2011

Skodde, tåkelur og nytt ovnsrør:-)

Imorrest dro eg til T-A for og hjelpe han å mekke Peugeot, var ikke lenge før eg måtte lære han noen Nord-Norske knep i mekking. Dro hjem og henta vinkelsliperen og jekka bilen i taket, da skiftet vi eksosanlegget på ca 12 min:-)

Vi viste at Arne var på Bangs å monterte ny pipe til ovnen i lavoen, og at det var møtt opp et håpefullt flygjeng. Vi peisa opp etter dem og parkerte sammen der de andre bilene sto, og vi ble forundret over en ny lyd som "jomet" over hele Bangsberget. Men vi hadde en anelse, Arne var i mekkinga selvfølgelig.

Piperøret er byttet ut til 100 mm rør, skal pinadø sei det ble trekk når vi dro ut askeskuffa litt. Ja det ulte i skogen rundt omkring, trudde det var en isbryter som passert nede på Mjøsa med tåkeluren på:-)
Thor-Arne fyrte så inn i steikanes att hullet på toppen av lavoen ble nesten dobbelt så stort. Ja den smeltet rett å slett av varmen rundt nypipa enda det var kraftig isolasjon(rockvoll) rundt åpningen i taket.

Maren og Petter-Smart tar seg en kaffe å studerer nypipa.


Ingeborg og Tove var super flyklar, men tåka stoppet dem. Erik kom også opp etter å ha vært på isen å testa moskitoen sammen med David...
-
Vi gleder oss til imorra, da er det nemlig flyvær igjen:-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar