søndag 14. april 2013

Distanse-turer fra Høsbjør, iår må vi prøve oss mot svenskegrensa...

Nå nærmer tida seg for og tenke på og komme seg opp på Høsbjør og stikke avgårde bakover mot Elverum, svenskegrensa, etc...

Bildene er fra april i fjor 2012
Tida begynner å bli moden for att flere i klubben tar sats og blir med bakover etter å ha komme opp i Høsbjør-bobla som er der av og til. Dvs. hvis man bikker man 8-900moh på varioen er det bare å søke bakover mot Guåker gård. Den ligger rett bak "humpen" vi går forbi når vi trasker til starten, altså første lille fohøyning i terrenget etter starten.

Når du har kommet deg opp på neste boble bak Høsbjør er det et lite valg du må ta, du må bestemme deg om du skal fly tvers over Vangsåsen eller Lier Hoppbakke som ligger rett sør for Vangsåsen. Av erfaring ligger det ei goboble rett ved hoppbakken som eg har tatt flere ganger. Det ligger også god termikk oppe på Vångsåsen som slipper fra myrene der.

Når vi mener det blir distansevær foreslår eg att vi i klubben møtes på Kroa kl. 09.00 og tar en brifing under en kopp kaffe. Prater litt om bobler, terreng, rotorfarer og landinger. Bruk av gps, bakkehastighet og ikke minst avdrift, samt å beregne avdrift når du flyr mot neste sky. Da må du tenke på att bobla gjerne løsner før du kommer til skya, og att du skrur deg på skrå oppover(med vinden) mot skya.
Jeg tror nok ikke vi har tid å gå gjennom sounding, xc-skies og smhi den morran vi evt. møtes på Kroa til brifing. Vi skal jo fly samme dag og bør være oppe på start kl. 11.00.  Vi kunne vi hatt et lite møte og gjennomgang kvelden før vi planlegger noe sånt, det hadde vi alle lært av.

Her er alle distanseturene fra ifjor 2012:
8-april: (PG) Stein-Are fløy til Sørskogsbygd-44 km.
8-april: (PG) Erik fløy til Ebru. (nesten Elverum)-24 km

6-mai: (PG) Arne fløy til Elverum-30 km
6-mai: (PG) Øyvind fløy til Slettmoen(svenskegrensa)-71 km

7-mai: (HG) Erik fløy til midt mellom Jømna og Braskeidfoss-43 km

28-juni: (PG) Stein-Are fløy til Jomfrubrenna(midt mellom Elevrum og Trysil)-52 km
28-juni: (PG) Øyvind fløy til Trysil flyplass-78 km. Dette er flystedsrekorden til nå :-)

29-aug: Stein-Are fløy til Slettås, nord av Trysilfjellet-74 km.

8 distanseturer ble det flydd, tenk kor mye vi var på Flakseberget i Elverum og fløy distanse. Hadde team Longus startet alle gangene fra Høsbjør som dem var på Flakseberget kunne nok det vært enda flere distanseturer fra Høsbjør i 2012.

Tar gjerne imot henvendelser fra de av dere i klubben som har lyst til og få til et sånt opplegg som eg har beskrevet ovenfor. Både på mail, tlf og innboks på FB. Om ingen tar kontakt her i klubben tolker eg det som dokker ikke har lyst til dette. Om været er rett kunne eg tenkt meg å prøve opplegget til helga allerede, prøvd å fått flere med å lære distanse. Det er ikke den superlange turen du trenger til og begynne med og kommer du deg første gangen til Elverum er det megasprekt. Hensikten er og dra avgårde fra den "faste trygge bilen" som står på hovedlandinga og venter, vekk fra det faste gamle...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar