søndag 16. september 2012

Aktiv Casper-helg...

Torsdag etter skoletid henta eg Casper,n på Koppang i Østerdalen. Vi skulle bruke helga til båtkjøring mens det ennå er fint vær her i lavlandet. Klubben hadde prøvedager på pg i Høsbjør-kursbakke og fikk hele 4 som møtte opp og prøvde seg i bakken.
 
Lørdagen var Casper, Mikko, Pontus og meg å kjørte båt som vi hadde fått låne av naboen. Vi tok ut i båthavna i Brumunddal og tok en tur til Nerliholmen å slippte bikkjene løs. Eg å lillegutt gikk videre med båten til den bitte-lille gressholmen for og kikke mens bikkjene kosa seg på Nerliholmen. Plutselit fant vi ut att vi skulle gå iland, men gressholmen var full av ild-tuer og "jukse-gress", plupp, der datt lillegutt på rygg mellom ild-tuene med Mjøsvatn rund seg, det ble bare å dra han opp i båten igjen "bare" bittelitt våt;)
 
Vi puska no oss tilbake og henta bikkjene og tok kursen til Brumunddal. Men først måtte vi prøve alle viker og elver før vi ga oss, skal si Casper,n fikk teken på og kjøre båt. Etter att vi kom hjem bar det til lekeland i Hamar med jentene, eg tok sykkelturen til Høsbjør og tilbake med Mikken. 
Søndag hadde vi bestemt oss for båttur til Helgøya. Ingunn, Casper, Tove, Mikko og meg tok laust fra gården kl. 10.00 med båten på slep i hengeren.

 Vi tok ut båten på Tingnes i ei flott utskytningsrampe, skulle tru eg sjøl hadde konsruert den.

Ingunn, Tove og Mikko var litt småskeptisk til turen idag, men eg trøsta dem no med att vi bare var å kjørte på en innsjø no;)
Men neset etter Bergevika blei han en heil ramling av vind og straumskavel, var artig å titte på seilbåten som lå godt nedi vannskorpa i flekkan. Så på himmelen att det var gode lenticer, sjønte att bølgevind slo ned på Mjøsa.
Vi snudde og tok i land litt øst for Bergevika i le, her campet vi og heiv oss i pølsesteikinga på bål, fikk skikkelig negerpølser på pølsepinnen. Mikko fikk selfølgelig ei pølse av Casper,n.

Det ble rolig og fint her i bålkosen, men vinden ramla godt i trærne over oss nesten hele tia mens vi var på campen. Det var godt å sitt i le og nyte krydderpølse med familien Flint:-)

Høydevinden har no herjet fra vestlig retning konstant i 14-dager mens det har vært ganske fint vær her i Brumunddal. Synes ettersommeren/begynnelsen på høsten har vært mye finere enn sommeren, ikke særlig med nedbør heller nå for tia. Tenkte no også litt på gutta som var i skolebakken idag(søndag) med nye folk for demostrasjon av pg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar