søndag 14. juni 2009

Hyttetur og utforsking av start på Rognvola(982moh)(N-Ø)

Jeg har lenge siklet på Rognvola(Østerdalen), sett på den utallige ganger mens jeg rullet forbi på riksvei 3. (Tom Salamonsen var ifjorhøst-08 på toppen og sjekket uten vinge) Fjellet er 982moh og landing nede ved Mykleby ligg på 250moh, mye høyde og lete termikk på. Dette er trolig en tidlig start, gleder meg å teste ut nå det blir Ø, N-Ø.

Veien hit: Fra Elverum er det 7 mil nordover langs riksvei 3 til Mykleby. Kjør ca 2,5 km videre og ta inn til venstre på Birkebeinerveien. Kjør ca 2,5km videre til Storbekkvollen, så til venstre oppver til parkeringa.(630moh) Gå langs traktorveien nesten over hele hogsfeltet, ta til høyre og følg gul merket sti opp til start(1 times gange). Med 4-hjulstrekk kan du kjøre traktor-veien opp hele hogstfeltet, da parkerer du på 750moh. Kartet viser landingen til høyre ca der det står Glomma, kjør rundt på norsida av fjellet for og komme til parkeringa(630moh). Fin og ryddig sti til toppen. http://no.flightlog.org/fl.html?l=2&a=22&country_id=160&start_id=4152

Det var meldt mye vind i helg fra nord, så da passet det fint å sjekke omgivelsene. Tove, Pål og Kristin var også med på turen, vi dro fra Hytta(Bjønnåsen) lør formiddag. Vi kjørte Birkebeinerveien helt ned til Østerdalen.
Her er hovedstarten(N-Ø)(950moh), slett og fin med lyng/gress som blir gradvis brattere. Østerdalen videre nordover på bildet med Koppang i det fjerne.

Vi gikk litt feil til og begynne med havna vi på Midtre-Rogvola som er neste topp mot vest. Vi var slitne alle sammen, men jeg og Pål bestemte oss og gå ned en bratt dal og opp på Østre-Rognvola som er starten. Jentene gikk ned til bilen etter og ha blitt med oss ned i dalen.

Det står tre små-bjørker som jeg tar(sag) når det blir N-Ø vind. Da satser eg og prøve ut her, det går fint å starte på nord og øst her også. Her kan også trinn-2 piloter starte, svære landinger nede i Mykleby.

Denne margarinkassen stod i steinhuset på toppen av Østre-Rognvola. Her står jeg på høyeste punkt, 982moh. Skikkelig gammelt steinhus(gamme).Her står Pål på sørenden av fjellet med Østerdalen i bakgrunnen, du ser også sentrum av Evenstad. Det går også an å starte her på sørlige vinder, men er ikke verdens fineste start. Tynne liner her, vær OBS.Søndagen tok vi ei gran som nesten var vekst seg inn i stua, alle hjalp til, så det var gjort i et "hattefokk". (foto:Tove) Kristin, Pål og meg ved Kittilåa på tur opp til Gobakktjernet. Måtte justere skolissene til et raskere tempo.

Tove, Kristin og Pål oppe på Gobakktjernet, en skikkelig fin oppdemmet innsjø på sørlige Raudfjellet(Hedemarksvidda). En fin søndagstur etter Rognvorda turen på lørdag. Helga ble meget flott med fine fjellturer og grilling på lørkveld i kuling fra nord. Det var et merkelig vær, det bruker å være så lunt og fint ved hytta, men træne svaiet som noen "haulause" dyr i hele helga.


Det kribler og prøve Rognvola, vi har så lite gode starter på N-Ø, ser for meg og fly hjem til Brumunddal herfra.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar