lørdag 27. desember 2014

Snørekjøring på Hedmarksvidda sammen med hundeviskeren :-)

Våknet i morrest kl. 09.00 å så gradestokken til 19-blåe, hadde avtale med hundeviskeren att vi skulle ut å snørekjøre. Mikko og Pontus skulle være hjelpemotorene våre...

Men ble litt bekymret når eg så det var så kaldt, sjekka oppe på Steinfjellhytta også, der var det bare 10-blåe. Dobbelsjekka temp på yr og fant ut det skulle bli levelige forhold oppe på Hedmarksvidda idag. Vi kom opp på Vollkoia og der var det 16-blåe, heiv oss til og tråkket oppover mot Blåmyra.

Vell fremme på Blåmyra merket vi att det var merkbart mildere, kan tippe det lå på 8-9 minusgrader. Men Pål stakkar, han virka helt kjørt etter ca. 3 km, vi byttet hunder, jeg tok Pontus og Pål tok Mikko.

Nå var planen Steinfjellhytta, men det ble stopp for Pål helt plutselig. Ja no va han helt tom, enda vi hadde kjørt i utforbakke ca. 1 km etter Blåmyra. Da pustet vi lenge og vell, snudde tilbake til Blåmyra. Formen til Pål kom seg betraktelig, og da satte vi kursen mot Blåmyrkoia.

Her fikk vi oss varm sjokolade og spiste matpakka i strålende vær. Temperaturmåleren visste minus 1 grad, men den sto i sola, var nok en 7-8 minusgrader. Nå hadde vi begge slappet av og Pål sa vi kunne ta en ekstrarunde istedte for og kjøre rett ned til Vollkoia.


Her er vi på,an igjen etter "pit-stoppen" vår, Mikko og Pål fyker fra oss på slettene. Pontus trudde han var på søndagstur, så det gikk ikke an å gjøre noe med det. Det ble en fin bonusrunde vi heiv oss på no...


Vi hadde ca.3 km igjen før Vollkoia, da ville eg ha Mikko tilbake. No fauk eg fra Pål med Mikko i fullt firsprang, skal si det er krutt i han. 

Vi stoppa nedi bakken for og vente på "hundeviskeren" og Pontus. Dagen ble fin den, sol og fint vær på Hedmarksvidda, ikke så veldig mye folk i løypa heller. Vi møtte mange med hunder, mest Engelsk-Settere og Forstere. Turen vår ble ikke så lang, rundt 15 km, men fikk nå lært Pål korsen det funke med snørekjøring :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar