fredag 22. mars 2013

St.Vincent-Les-Forts (dag 5)

Vi bestemte oss og flytte leir på torsdag siden veien opp til starten i St.Andrè var hardpakket av sukkersnø. Men det har jo tross alt snødd tre dager og er ikke mere å forvente, vi skulle fly i St.Vincent som egentlig er en ettermiddagsplass.

Helt blått og stabilt når vi kom frem, tenkte vi hadde god tid. Tove skulle prøve en tidligtur, og eg skulle kjøre ned på landinga og hente ho et par ganger.

Tove startet og fikk hele 40 min første turen før ho datt gjennom, morrfreset tenkte vi andre. Det ble til att eg henta ho ettre turen med Arne sin bil. For da hadde vi leiebilen nede på landinga til neste tur til Tove.

De andre var utolmodig og startet en etter en, her er Arne som bor her nede i St.Bernad ved St.Hilaire-starten. Han fløy til han ble lei og topplandet. Det gikk ikke høyt i termikken på hele dagen.

Kristian startet også tidlig og fløy godt over tre timer, han sleiket lavt nesten hele tiden og. Men tru du ikke etter att alt var helt gjenngrodd av cirrius så traff han bobla og fløy til fjellet nord-øst av starten. Her kom han seg såvidt over toppen(ca. 2400moh) i meget turbulent luft. Ja det var bare såvidt han ikke trakk seg sa han etter endt landing.

Men turen hans ble råfin etter en sånn dag, han krysset til og med innsjøen og landet. Da var det lett for oss og plukke han opp siden vi skulle opp til Arne i St.Berad de siste to dagene å fly på St.Hilaire. Man kan trygt si han flydde fra oss nordmenn og alle de lokale Franske pilotene som hadde planer om og fly opp til det storfjellet Kristian gjorde. Det lønner seg og holde ut.
Her er Jon etter en fin tur på han også, han sleit lenge lavt han også. Hele tiden var han borti skogsgropa og prøvde seg på det storfjellet som vi kom oss opp her forleden. Men gutten er tolvmodig og fikk seg hvertfall over to timer, men måtte ned rett under starten og tre seg ned på et trangt jordet.

PS. Her er storfjellet bak borgen hvor Kristian kom seg over...
Eg visste ikke om eg gadd å slite lavt, men startet no leeeeeeenge etter de andre og hadde sett på flere Franske piloter som startet og endte med bøst nede på hovedlandinga. Men eg startet no og sleit meg opp etterhvert. Fikk god høyde for og gli inn til storfjellet som Jon hadde slitt på hele dagen. Hadde Kristian med meg i bobla og vi glei sammen dit.

Med 3 i synk hele tia og cirrius overalt nu, ja et tykt lag også, da giddet eg ikke mere. Sa på radio att eg gikk ned og topplander mens eg enda har høyde over start. Det var jo da Kristian bare glei rett forbi starten og tok ei boble opp helt på kanten av henget og kom seg opp igjen.
Her står vi gutta og misunner Kristian som hadde kommet seg helt opp på 2400moh. Vi ventet til han hadde landet før vi dro herfra. Nå gikk turen opp til Arne med et lite middags-stopp langs veien. Nå gleder vi oss og fly her i St.Hilaire de to siste dagene. Værmessig kan ikke denne turen måle seg med den vi hadde ifjor, men vi har fått tittet oss rundt og koset oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar