tirsdag 27. oktober 2009

Veståsen, Nøss(Dokka)

Planen idag var å fly fra Nøss-starten oppe fra Veståsen(Dokka), den er på nordli som hovedretning. Vi møttes ved kirka rett forbi Veståsenkrysset. På bildet ser dere starten nesten på midten av bildet.(litt til høyre for midten) Her kjører vi over jordet som går til flyplassen. Flyplassen, enorm lang å bred landing. Vi pakerte en bil her så dro vi opp. Lufta var totalt død nede i dalen, lå også i skygge. Her er vi kommet opp til grinda, der hvor man går ifra. Siden vi hadde HG-er kjørte vi helt ned til myra, du sparer ca 200m gåing. Det er jo kjekt når man flyr aluminimums-rør... Her begynner myra, lønner seg og stoppe her. Vi lesset vi av og bar vingan med oss halve veien, så gikk vi videre til starten bare med selene. Totalt ca 500 meter, da er det jo bare halve vegen å hente HG-ene om det er fine vindforhold på starten. Thor demostrerer hvordan han glir med en pg. Nedenfor ser dere flyplassen, vinden kom fra vest som er 90 grader fra venstre. Vi ventet og funderte om vi skulle hente vingene. Her ser dere østover, Dokka ligg bortgjemt bak den åsen dere ser helt til høyre på bildet. Thor tok seg en hvil i ventebua, speidet etter rett vind...hmm...ka tenke han på. Her er jeg under ventebua, den ligger øst for starten. Skal man få til å komme seg ut i nullvind(0-0,5m/sek inn) må det dugnad til her. Starten går i en slags "grop" og kommer en halv meter opp på den hylla dere ser. Det er ikke jeg som starter her i nullvind før evt. utbedring.

Forslag: Man kan ordne ei rampe som er 5 meter bred, og 4 meter lang helt nedpå hyllekanten. Da får man en super-jevn start og løpe på, det er mye fjell her så det er nok den enkleste måte. Har startet her med pg, med da sto det inn såpass at jeg hadde en meters klarning på hyllekanten. Her er Levi fra Raufoss "sjefen", det er han, Kristian og "Dokka-Geir" som ryddet starten den 23/9 2006, de brukte 4 dugnadsdager. Noen lange trær bør også tas nedefor, og gjerne 3-4 på venstresida, et lite prosjekt om vi ska få en ren nordvinds flysted.

Kristian og Levi sier: Overnattings-mulighet hos bonden som bor på toppen bak starten. Når vi var klar til å dra hjem dro vi videre etter veien som går forbi den grinda vi parkerer når vi skal fly . Endte opp rett ved hovedveien(riksvei 33, vest for flyplassen)og tok oss en romantisk stopp, skiltes vi som venner og møttes igjen i mellabakken på Torpa...

Link til starten i loggboka...
http://no.flightlog.org/fl.html?l=2&a=22&country_id=160&start_id=4034

1 kommentar:

  1. Veståsen ja, fin plass. Jeg var så heldig å få jomfrustarten der jeg, var nok litt mer hårete starten der den gang:)

    SvarSlett