onsdag 30. september 2015

Vingeforståelse og "morrapesset" på Bangsberg.

Tirsdag tok Erik, Geir og Stein-Are turen opp for og prøve å ta morrasyklusen på øst-siden av hangkanten. Erik hadde Enzo 1. (hott D-vinge) Stein-Are hadde M4 (snill D-vinge) og Geir hadde Swing Sensis, midt på treet av B-vinge konseptet.

Alle bilder: Tove

En ting er klart, utvikling går godt fremover på pg siden å få hissige vinger ned på B-konseptet, det kan både være positivt å negativt. Her gjelder det og vite litt om vinger før du kjøper, vet du lite så hør med din instruktør.
Vi fikk 19 minutt på første tur og rundt 10 min på andre tur, det var såvidt det sto inn første gang vi startet. Nederst er en video fra første tur...

 Under skal jeg promotere litt på Swing sitt vingekonsept:

La oss se litt på B-vingene til Swing: 
Lavest på B-stigen er Arcus 7, så midt på B-stigen er Sensis og helt på topp i B-konseptet er Nyos.

Her er det er forskjell på bevegelser, ytelser og gli. Om du er erfaren kan du selfølgelig gå for Nyos, den har 5,8 i sideforhold og det tilsier egentlig C-vinge i mine øyne. Så er du fersk elev; spør din instruktør.

Geir starter Swing Sensis.

Men visste du att det fins snille og hotte A-vinger?

Se på dette: 
Swing har også to A-vinger, en Axis 5 (fin kursvinge) og en Discus (hot A om det er noe som heter det:-), her vil jeg tippe att Discus,en kan flys av alle etter kurs. Flere vil nok kunne fly B-vinger også, helst B-vinge som ikke ligger for høyt på skalaen.

Igår testet vi løft og glidetall mellom Ozone Mantra 4 (snill D) og Swing Sensis som ligger midt på B-konseptet. For de som kjenner Buzz og Rush fra Ozone ligger Sensis midt mellom disse to. Sensis kan godt flys etter kurs om du er en ivrig pilot.

Det som forundret Erik, Geir og meg selv var att eg ikke hadde sjanse å ta Geir i Sensis kontra meg i min M4. Både glidetall og løft var Sensis eksepsjonell. Tror du ikke? Se filmen under...


Vinger fra Swing: Se her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar