tirsdag 16. september 2014

Vågåhelg 21-23 september i flott høstvær. 2012


Helt plutselig fant vi ut att vi skulle ta ei Vågåhelg i det fine høstværet som var meldt. Under skal eg fortelle litt om en fantastisk tur vi hadde fra Mytingsfjellet oppe ved Juvasshytta på lørdagen.
 
Vi leide hytte på Holongsøy Caming og de som kom på fredagen var Espen, Stein, Tove, Stein-Are, Boss og Mikko. Vi var i hundre og forventningsfull til helga, litt planlegging og øl ble det på fredagskvelden...
Vi kom opp et flott gjeng opp til Juvass-starten og fant ut det var bakvind, mest ren øst. Vi meldte fra til Hans og Per-Ivar fra Sjåk att vi var i anmarsj og dem møtte oss på Lom.

Siden det var side/bak-vind spurte eg Espen om vi skulle gå opp på Mytingsfjellet over Juvfonna og starte. Han trenkte bare omtrent 2 sek på og bestemme seg, og plutselig var vi i traskinga som de eneste som ville gå på tur:-)
 Her har vi gått i ca 30 minutter, som dere ser er Juvasshytta i bakgrunn.

Espen var i hundre som vanlig, ikke rart han har fått navnet "engelsk setter". Det var et tynt islag på vannet bak Espen. Det begynte også å gro igjen rundt oss, men vi satset på det skulle komme ei klarning så vi fikk startet.
 Vi brukte hele 45 min opp til 2100moh, og det var ikke så dårlig det.
 
 Espen og meg er statklare på hver sin plass.
 
Skybas på ca 1950moh og vi startet på 2100moh. Det var en nytelse å starte i et blått hull med skyer rundt oss, ble liksom så trolsk der oppe. Og i tillegg er jo naturen helt rå og mektig på Juvass...
 
 
Mytingsfjellet som vi startet nesten helt på toppen av. Nå var skydekket helt vekke, hadde vi ventet ca. 10 min til hadde vi fått hanget der oppe. Det var endel skyer da vi startet så vi måtte bare rett ut mens vi så noe. Men da hadde vi sittet ca. 1 time ikoblet til sela og var en smule hyper å komme oss ut. Det var heller ikke så supervarmt att det gjorde noe, enda vi var megabra kledd i vinterutstyr.
 
 Etterhvert ble vinden ganske kraftig, gikk tregt om man ikke speeda på litt. Tove kunne melde om 10-11 m/sek rett under Durgursmålkampen(1550moh) Men Per-Ivar hadde startet med sin Rush 3 før vindøkningen kom, men han meldte om litt humping nede på Galdesand.

Det stemte bra med vinden og humpinga over landinga. Ja det e no litt naturlig også når det blæs godt nede i Bøverdalen.
Hans og Per-Ivar i positur på landinga. Vi fikk ferske skoleboller og vinerbrød da vi landet hos Per-Ivar. Vi dro opp igjen for og se om det var mulig og fly hang en plass over Raudbergstulen oppe langs veien, men vinden var sterk og ren øst. Så vi slo det av oss og dro til Lom for middag og loggepils...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar