lørdag 28. juli 2012

Aktive dager...

Martin kom fra Nord-Lenangen med fly på søndagen og eg skulle hente han med toget. Men innstilt tog og bussdritt fra Eidsvoll gjorde att eg takka ja for tilbudet som Geir kom med, ja vi kjørte og henta han begge to, tusen takk Geir:-)

Mandagen gikk til innkjøp av div. fiskeutstyr til fiskestanga, byttet bl.a ut nylonet(sene som det hete her sør) til ei fletta sterk type, gjeddefiske skulle prøves. På kvelden dro vi opp i Brumunddelva med nyinnkjøpt spinner, dupp og makk(heter visst mark her sør) på G-sport i Brumunddal. Nå er det nu sånn att eg ikke har noe fiskekort, men Martin er under 16 år så da var det fritt frem for han med meg som ledsager.

Vi sto å fisket med dupp å makk nede i elva, så kom plutselig oppsynet og sjekket ka vi gjorde. Han ble glad når han så Martin fiske, sjelden med 12-åringer i elva sa han. Oppsynet spanderte også en ny spinner på Martin som vi prøvde ut, men det ble rett og slett "svart hav" i Brumunddelva, kan ha noe med "hailet" å gjøre:-)

Tirdagen hadde vi en stående avtale med Odd-Helge(Naboen) om og dra til Næra og dorge(dregge heter det her sør) etter Gjedde, som sakt som gjort dro vi avgårde på formiddagen ca. kl. 10.00. Fikk båten på vannet og begynte og dorge med en gang, plutselig fikk Martin napp med en gang. ca. litt over kilos gjedde på Martin, Pontus og Mikko var med på turen.

Pontus ga eg bort i februar til naboen, så han og Mikko har fortsatt kjempekontakt og er mye sammen. Dem er utrulige kompiser og leker mye uten noe form for krig dem imellom, artig å se på dem.
Martin var bra stolt her, hans aller første Gjedde noensinne, ja til og med før meg, grattis Martin.

Helt nord på Næra ligger det noen store holmer/småe øyer som vi tok iland på og lagde oss god mat med Odd-Helge som kokk. Mikko og Pontus fikk frislepp og løp i ca 2 timer for dem slappet av, ja vi tok en dorgetur mens dem løp og lekte alene på den lille camp-øya. Etter ei stund hentet vi dem og dro opp i elva å sjekket, her var det mye smått på kroken, både Gjedde og Harr. På kvelden retunerte vi og hadde samlet oss de største Gjeddene som eg kokte til hundemat, det gikk rett ned.
Fikk en telefon på tirsdag kveld om att to familier fra Nord-Lenangen hadde kommet til Mjøsa ferie-og fritidscamping her i Brumunddal og skulle bli et par netter. Vi dro på kvelden og hilste på med en gang.

Onsdagen gikk med til og være litt sammen med Lenangsværingene med grilling og diverse aktiviteter, ungene badet hele dagen. På kvelden hentet vi kanoen og tok turen inn til Botsenden og padlet under E-6,en. Var nok en spennende tur for unga som faktisk satt stille som mus hele turen. Vi lånte kanoen til dem så Lenangsværingene tok seg tur på egen hand på torsdagen, fredagen kom regnet og dem kjørte videre til Sundsvall i Sverige.
Lenangsværingene var: Sten Granli med familie og Jørn Wikerøy med familie, tusen takk for koselig opphold med dere:-)
Torsdagen gikk til tandemflyving med Martin, 2 turer nådde vi før det ble så inn i steikane varmt att vi ikke gidda mere. På ettermiddagen dro vi på båt-tur med Arne og Liv, Martin fikk låne gummibåten med påhenger, så han kjørte den hele kvelden. Arne og Liv fikk smake på tørrfisk som Lenangsværingene hadde med. Ja eg fikk kjøpt meg en halvkilo med ren filet av tørrfisk ferdeigbanket.

Fredagen besøkte eg Arne og Ayla på morrakaffe i båten mens eg ventet på bygen skulle gå over så eg kunne hente kanoen hjem fra campingen. Tok farvel med gjenget fra Nord-Lenangen og bringa kanoen hjem. På ettermiddagen lyste det opp og eg tok meg en 2-miler med Mikko på sykkelen.
Idag Lørdag pøser det ned så det blir en mer eller mindre innedag, men skal hilse og si att søringan er også blitt vant med regn, ja det har piplet ned jevnt og trutt i sommer....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar