mandag 25. juli 2011

Ozone Rush 3, verdens beste 1-2???

Etter en laaaaang tur(i tid) med min R-09 skulle eg fly tandem med Stig Rune. Men vinden kom fra høyre, så eg ville ikke starte tandem da. Spurte den snille Thor Arne idag igjen om eg fikk prøve Rushen, og det fikk eg. Ja turen ble over timen og fikk sanket meg en fin erfaring i denne vingen, lufta var ganske av og på i flekkan.
Klar til start med Thor rne sin Rush 3, tur nr to i den. Fikk meg en 10 min tur rett før byge-regnet kom igår og måtte "pile" litt i le og topplande, Rushen var eksemplarisk til topplanding selv om det var trangt baki skauen. Mister Thor Arne fremst på bildet, vingen kan skimtes helt bakerst. Rushen er ekstremt lettstartet, kommer opp momentant. Fikk jo en smak av det igår før bygen kom;-) Bildet mot Bangs og landinga. Kom meg fort ut og til høyre, så Trond hadde fått løftet fra "gratishaugen". Styrte etter Trond og la meg opp ved siden med han, vi fløy att og frem. Roger kom ut i Geir sin Mentor 2 etter meg, og gliset gikk forbi øran da han landet.
Tok noen 360,er av og til, lufta var overhodet ikke enkel.(tidligere idag skrudde vi bobler) Av og til måtte vi et godt stykke ut fra "gratishaugen" for og få løftet. Hendlingen er eksemplarisk, vingen er lynkjapp og lystrer mine innputt hele tia:-) Når man detter ut av løftet var det god energi å gli, klatre egenskapene er det ikke noe å bemerke på, den klatrer:-) Bildet: Strandheim caming og Mjøsa. Bevegelsene i turbulens er litt skarpere enn Mentor 2 virker det for meg. Men kan legge til att eg fløy sela til Thor Arne, ei Skyline Core og den er løsere enn mi(Ava X-Alps, gammel dritt) Tråkka speed flere ganger, lett og fin, var meget, meget fartsøkning med full pinne. Synket var heller ikke å klage på, det er utrulig kor dem får de nye 1-2 å gli. Bildet(tatt tidligere idag): Arne Strandlie rett foran meg og Roger Ødegaard lengre til venstre.

Rush 3 kontra Mentor 2:

-Hendlingen er det samme, vingene er like rask å svinge. Kansje Rush 3 er litt tyngre, mere servostyring på Mentor 2.

-FART:Er litt tung til både Tove sin Mentor 2 og Thor Arne sin splitter nye Rush 3. Farten ser ut til og være mye bedre på handsfri på Rush 3, speeden er rask, lett og kontant på begge vingene.

-Turbolensen er littergranne forskjell på disse to vingene, synes Mentor 2 føles litt mere soft i humping om dere sjønner ka eg mener. Men det kan også være Skyline sela til Thor Arne som gjør att eg føler det sånn.

-Konklusjon: Om eg skulle kjøpt meg en av disse til meg selv ville eg endt opp med Rush 3. Og av en enkel grunn, farta og dynamikken i vingen. Flyr jo ofte på distanse når eg har sjansen, trur Rush 3 ville passet bedre til min flyving. MEN disse to vingene er helt på topp i verden i sin klasse, så valg av disse to gliderne går vel mest ut på hviket merke du vil ha.TUSEN TAKK THOR ARNE FOR LÅNET.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar