fredag 23. desember 2016

Lillejulaften 2016

God Jul alle sammen :-)
Jeg har ligget på lur og prøvd og fått flydd litt før julaften, å jaggu fikk jeg det til i dag på dagen før dagen. Selv om trua uteble litt ved ankomst av starten på Høsbjør.


 Nissene ønsker oss også velkommen på startrampa på Høsbjør.

(Para-venting med varm kaffe)
Dro opp kl. 10.00 fra hjemme på gården, vi kjørte opp selve Høsbjørvegen så vi kunne se vindpølsa. Den sto fint og rett inn, ante en liten tanke att det kunne være stritt sia den sto rett bakover.

OBS: Dæven hadde tatt feil sekk med mæ opp, var bare tull i den sekken eg hadde røkka med meg. Tove labbet opp mens eg måtte hjem i full fart å bytte sekk.
Kom opp igjen til hotellet og plinga Tove som hadde vært ei stund på start. Det jomer godt i buskene og du får velge om du tar med pg-sekken opp sa ho.

Tenkte den er lett og bære med ei Hike and Fly sele med og labber etter ho. Setter meg ned med rampa for en kaffe i sola mens Tove tripper frem og tilbake. Ja ho hadde rett, det joma godt i skauen. Men etter andre kaffekopp synes eg det slakker med vinden og Tove var enig i det.

(Tove har sydd meg nisselue til og ha utenpå hjelmen)

Sier til ho att eg vil hverfall rigge ferdig og se hva som skjer med vinden, er bare å rigge ned om det skulle bli mye vind igjen.
Men ble helt ferdigrigget og det er fortsatt lite vind uten noen som helst nedslag av høydevinden, bestemmer meg for og starte.

Drar opp vingen i ca. 2-3 m/sek rett inn og rett i sela. Det piper svakt i varioen, men eg tenker det blir en sklitur. Pipingen gir seg ikke og eg skjønner att dette blir hangflyving :-)

Flyr att og frem ei god stund, hanget er ikke som normalt. Flyter liksom på ei luftpute lengre ute fra selve hangkanten på Høsbjør. I hodet tenker eg en liten bølge, men ser ikke vindskyer i nærheten, men visste att det dreiv godt over hodet midt med vestlig retning på vinden.

Tar meg noen runder tilbake til start, men det løfter ikke noe bedre der, heller mindre. Hver gang jeg flyr ut et stykke fra hanget løfter det bedre, og for de som er kjent der er det aldri hang langt ute uten sol å termikk til hjelp. Hodet tenker fortsatt bølge, svak sådan.

Farten begynte og avta, ser pølsa begynner å slamre kraftig att og frem. Noen runder til og eg bestemmer meg for og kurse ned til landing om det skulle bli mere vind.
Om dere ser på de to bildene rett over ser dere eg starter og himmelen er uten vindskyer(lenticer). Men ti, femten minutter ser dere dem i det fjerne mens eg ligger på hanget og flyr att og frem.

 Glad å fornøyd på hovedlanding etter å ha fått "julepillen" i boks.

Visste at Erik og Rafael var dratt til Bjørgeberget med hver sin hg. Eg kjørte Tove hjem og dro etter dem i håp om og få meg en tur til i dag.

Ser att gutta enda ikke har startet mens jeg kjører opp mot Bjørgeberget. Spurter opp og kommer til en tom start, dem har akkurat startet. Ser kun Erik i lufta, Rafael har landa. Det hadde vært stille ei stund, dem hadde venta på forhold.
Erik henger, jeg synes det var sterkt for meg, av-venter litt. Erik begynner og komme lavt, vinden har spaknet. Begynner å rigge meg til, Erik detter gjennom og drar mot landing.

Men nå er vinden fra vestre å bak, mistenker rotor under bølge. Begynner å ser linser på himmelen mot vest og bestemmer meg for og ikke rigge ferdig. Tar med meg pikk-pakket og trasker bort til bilen hans Erik. Kjører ned og plukker opp de flyvende.

Men jeg er kjempeglad og har berget dagen, ja det hadde vel Erik og Rafael også :-) :-) :-)
Krysser fingrene for en eller to turer til i løpet av romjula.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar